Piątek 22.11.2019, imieniny obchodzi: Marek, Cecylia
Kalendarium wydarzeń
Listopad 2019
PnWtŚrCzPtSoNd
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Strona w języku polskim Site in English

09
07.11

Regionalny festiwal potraw z mięsa drobiowego – Nidzica
termin:  09.07.2011 miejsce: Nidzica organizatorzy: Samorząd Województwa Warmińsko – Mazurskiego, Gmina Nidzica, Nidzicki Ośrodek Kultury, Lokalna Grupa Działania „Brama Mazurskiej Krainy”

W tym roku po raz pierwszy w Nidzicy inaugurujemy „Regionalny Festiwal Potraw z Mięsa Drobiowego”. Cechą charakterystyczną tego przedsięwzięcia jest fakt wykorzystania do przygotowywania potraw konkursowych mięsa, pozyskanego z drobiu tradycyjnych ras, którego chów i sposób żywienia jest naturalny i tradycyjny.
 
W organizowanym w trakcie Festiwalu konkursie „Na najlepszą zupę” oraz „Na najlepszą potrawę z kaczki” swoje kulinarne umiejętności zaprezentują zarówno ekipy kucharzy, jak i gospodynie domowe.

 

Do pobrania:
Formularz zgłoszeniowy
Regulamin konkursu

W szranki staną również lokalni kucharze z restauracji i gospodarstw agroturystycznych, którzy rywalizować będą w konkursie „Na najlepszą potrawę z kogutków”. O zwycięstwie zadecyduje publiczność, która po skosztowaniu konkursowych dań, wyłoni laureata.

Do pobrania:
Formularz zgłoszeniowy – konkurs publiczności
Regulamin konkursu publiczności

Festiwalowi towarzyszyć  będzie kiermasz produktów naturalnych, tradycyjnych i regionalnych, w tym członków sieci „Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle”, a także prezentacja regionalnego rękodzieła oraz występy artystyczne.
 

 Do pobrania:
Formularz zgłoszeniowy – część wystawiennicza

„Regionalny Festiwal Potraw z Mięsa Drobiowego” odbędzie się 9 lipca 2011r.na Placu Wolności w Nidzicy i będzie jednym z elementów „Dni Nidzicy”.



Oglądaj wszystkie zdjęcia...


WSTECZ
Projekt i wykonanie Artneo.pl